Wine Makers Night · Vinyes d’Olivardots ·
null

Celler Vinyaes d’Olivardots 
16€

Horari: Dijous 22 de Juny a les 19:00h
Duració: Aquest taller pot durar aproximadament 2h
Places limitades. Veure disponibilitat

El Celler:

En terres de gresa, al bell mig de suaus turons, on impera el silenci i la vista es perd albirant els ceps, neix Vinyes d’Olivardots.

Carme Casacuberta, llicenciada en ciències químiques i enòloga, junt amb el meu marit Antoni Pena, enginyer industrial, tot dos apassionats del vi, enamorats de la natura i moguts per la il·lusió, l’any 2002 iniciem el nostre projecte al terme de Capmany (Alt Empordà): elaborar grans vins amb la màxima expressió del seu terrer.

Dins d’un paratge únic i envoltat per 4 hectàrees de vinya, l’any 2006 es construeix el celler, de línies senzilles i modernes, pensat per treballar amb l’ajut de la gravetat, incorporant tècniques modernes però conservant els sistemes de treball de les arrelades tradicions
Vins a tastar:

– Finca Olivardots Groc d’Àmfora 2016: Vi blanc que fem amb àmfores de fang recuperant tradicions antigues d’elaboració de vi, prové de vinyes velles de 80 anys

– Finca Olivardots Vermell 2013: Vi negre amb poca criança buscan molta fruita i frescor

– Blanc de Gresa 2014: Vi blanc fermentat i criat en fusta, prové de vinyes velles de 120 anys

(ens permetrà comparar un cupatge molt semblant dels dos blancs i dues tècniques completament diferents per comparar com són una àmfora i una barrica)

– Gresa 2009: Vi negre amb el que iniciem el projecte i el que ens porta a ser coneguts al mercat, amb una criança de 18 mesos buscant l’expressió de la garnatxa i la carinyena

– Vd’O 6.13: Vi blanc d’una col·lecció molt limitada de vins, aquest cas es tracta d’un monovarietal de Carinyena Blanca (varietat pràcticament desconeguda i que només tenim a l’Empordà), d’una vinya vella de 120 anys

– El taller només es farà amb un mínim de 8 participants i un màxim de 14.
– Els tallers són 100% pràctics i no requereixen de coneixements previs.
– El preu inclou: el taller, el dinar o el sopar complet, les begudes, el material didàctic i els productes per la elaboració dels mateixos.

Coneix els sabors més característics del nostre territori tastant una petita selecció de vins DO Empordà, formatges artesans amb sabors i procedències diferents i olis elaborats per petits productors de la nostra terra. Sens dubte la gastronomia és el reflex de la història, la cultura i la tradició d’un territori i és per això que volem oferir-vos un tast dels productes gastronòmics més representatius que a dia d’avui encara s’elaboren amb la màxima qualitat i gairebé de manera artesanal.

*ATENCIÓ: La cancel·lació en la participació dels tallers s’ha d’avisar fins 48h d’antelació. Les cancel·lacions amb menys de 48h no tindran dret a devolució ni canvi del taller.